06.10.2016 Blog

Jazzin perusoppimäärä, osat 1 & 2

Dalindéo

Lost In Musicin pop-painotteisen tarjonnan vastapainona soi herkullinen kotimainen jazz. Uusi tamperelainen Eclipse Jazz Club esittelee valintansa torstaina 6.10. Ylioppilasteatterilla. Alkutalven festivaali Tampere Jazz Happening puolestaan ottaa varaslähdön lauantaina 8.10. Telakalla kick off -klubillaan.

Unohda ikivihreät standardit, moderni jausa kierrättää siekailematta 60–70 -lukujen psykedeliaa, slaavilaisia vaikutteita ja taidemusiikin palasia. Pitelemätöntä improvisointia on silti lupa odottaa, kuten vanhoina hyvinä aikoinakin.

Tutustu Eclipse Jazz Clubin ja Tampere Jazz Happeningin valintoihin:

Jazzia osa 1: ECLIPSE JAZZ CLUB TO 6.10. @ YLIOPPILASTEATTERI

Elifantree

Huikea laulusolisti (kuin nuori Kate Bush!), yksi Suomen parhaista rumpaleista ja sukupolvensa omaperäisin saksofonisti. Elifantree on ainutlaatuinen bändi, jonka musiikki aidosti lentelee genremäärittelyjen tuolla puolen. Trio on silti helposti lähestyttävä ja ennen kaikkea todella kova live-bändi. Se on ulkomailla jo huomattu, olisiko nyt kotimaan vuoro?Njet Njet 9

Ensemble, joka groovaa lujaa ja loihtii upeita äänimaisemia. Musiikki saa hyvälle tuulelle ja pistää tanssimaan, mutta tarjoaa myös vaativammalle musadiggarille pureskeltavaa. Isoa bändiä on aina haastavaa saada keikoille, joten tämä Tampereen-keikka tarjoaa harvinaista herkkua groove-jazzin ystäville.

 

Rantama Trio

Kuopiosta kajahtaa ennakkoluuloton proge-jazz-bändi, joka on taatusti upeaa kuunneltavaa kaikille Jukka Tolosen, Pekka Pohjolan ja Kingston Wallin ystäville. Nuoria kavereita, mutta erittäin taitavia ja säveltävät kypsää musiikkia. Kitaravetoisen musiikin ystävien ei kannata jättää tätä väliin.

 

Jazzia osa 2: TAMPERE JAZZ HAPPENING KICK OFF LA 8.10. @ TELAKKA

Dalindéo

Dalindèo tunnetaan yhtenä suomalaisen 2000-luvun jazzin kärkiyhtyeenä. Kitaristi-säveltäjä Valtteri Pöyhösen johtama helsinkiläissekstetti on kerännyt mainetta tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteitä kunnioittavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Dalindèon musiikille ominaista on tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat.

 

Utopianisti

Utopianistin hillitön musiikillinen ilotulitus hiihtää pääosin rockin ja jazzin latuja, muttei tunnusta musiikillisia rajoja. Pääasiallisena inspiraationa ja vertailukohtana voidaan pitää Pohjolaa sekä Frank Zappaa.

 

Pauli Lyytinen Machinery

Pauli Lyytinen vie soittimensa äärirajoille. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solistinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Lyytinen loihtii soolonakin kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein ryhdistettynä, välillä täysin akustisesti. Machineryn ensialbumi julkaistiin maaliskuussa 2016.

 

 

Eclipse Jazz Club to 6.10. @ Ylioppilasteatteri (25€/15€)
21.30 Elifantree
20.15 Njet Njet 9
19.00 Rantama Trio

Tampere Jazz Happening Kick Off la 8.10. @ Telakka (15€/10€)
23.45 Dalindèo
22.15 Utopianisti
21.00 Pauli Lyytinen Machinery

Molempiin sisäänpääsy Lost In Music -festaripassilla kapasiteettien rajoissa. Yksittäislippuja saatavilla myös ovilta! 

EVERY BAND WANTS TO BE FOUND

Yhteistyössä / In Collaboration With:

Musiikki ja Media -logo EN 

 

tiketti-logo   Gramex-logo Nem Agency logo   Citysound    TAMK  FUN-logo     Dream Hostel & Hotel Logo Eventmore Logo Black RGB (kopio).jpg