06.05.2015 Blog

Lost Blog # 1: Kohti uutta

Lost In Music on hitaasti uudistumassa: minä aloitin kaksi vuotta sitten, promoottori Feniks Willamo vuosi sitten. Tänä keväänä graafinen ilme ja nettisivut läpikävivät viimein kasvojenkohotuksen.

Tapahtuman kuin tapahtuman muodostavat kuitenkin viime kädessä tasan kaksi asiaa: ohjelmisto ja yleisö. Mikäli jompikumpi uupuu, festivaali lakkaa olemasta. Muut tuotannolliset työt ovat oheistoimintoja, joiden tarkoituksena on tehdä festivaalista mahdollisimman toimiva niin artistin kuin yleisön näkökulmasta.

Lost In Music on kaupunkifestivaali, kaupunkilaisten tapahtuma. Se toimii edustuksellisen demokratian tavoin: ensisijaisesti yleisö äänestää jaloillaan ja toissijaisesti antamalla suusanallista ja kirjallista palautetta.

Tapahtumatuotantoalalla seuraava iso trendi on henkilökohtaisen arvioni mukaan yleisön entistä suurempi valta. Yleisö tulee jo tuotannon alkuvaiheessa mukaan rakentamaan ohjelmaa. Taiteellisten johtajien tai promoottoreiden rooli muuttuu kuraattorista koordinaattoriksi.

Tämä blogipostauksen tarkoitus on puhutella sinua, yleisön edustajaa. Mitä haluaisit nähdä tällä palstalla? Ajatuksissamme on tuoda tapahtuman taustavoimia esiin ja tarjota vaihtoehtoisia tapoja tutustua artistitarjontaan esimerkiksi kiinnostavien henkilöiden suositusten kautta.

Syksyn varalle olemme jo kehitelleet kaikenlaista kivaa, joka toivottavasti antaa just sulle enemmän mahdollisuuksia olla tekemisessä mukana. Sitä odotellessa otan kaikenlaiset ideat, kommentit ja kehitysehdotukset ilolla vastaan. Kirjoita meille Facebookissa tai Twitterissä tai lähetä minulle sähköpostia. Lokakuussa nähdään!

 

Emmi Pääkkönen
Kirjoittaja on Lost In Musicin tuottaja ja elämäntapafestarityöläinen.

 

NOW PLAYING:

Paperi T (Lost In Music 2014) – Malarian pelko

Sanni (Lost In Music 2013) – LELU 

EVERY BAND WANTS TO BE FOUND

Yhteistyössä / In Collaboration With:

Musiikki ja Media -logo EN 

 

tiketti-logo   Gramex-logo Nem Agency logo   Citysound    TAMK  FUN-logo     Dream Hostel & Hotel Logo Eventmore Logo Black RGB (kopio).jpg