15.03.2016 Blog

Lost Blog # 3: Kiinnostavimmat kotimaiset - musavideoin esitettynä

SOFA-screenshot

Suomalainen musiikki elää ja voi hyvin, sen todistaa myös rikas musiikkivideoskene. 

Pyysimme Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteellista johtajaa Otto Kylmälää listaamaan viime vuosien kiinnostavimmat artistit musiikkivideoiden näkökulmasta. Tutustu Oton valintoihin ja lue perustelut alta:  

1. Paperi T: Sä jätät jäljen (ohj. Ezra Gould, 2015)

Paperi T:n kohdalla on virkistävää seurata, miten artisti hyödyntää erosynkistelynsä tukena toinen toistaan parempia musiikkivideoita. Erilaisten tekijöiden videoista muodostuu saumaton kokonaisuus tukemaan musiikillisesti jo erittäin vahvaa materiaalia.

 

 

 2. Lake Jons: Elder (ohj. Raimo Saba, 2015)

 Myös Lake Jons on mukava tulokas, jolle musiikkivideot ovat tärkeässä asemassa artistin kokonaisvaltaisessa imagon rakennuksessa. Musiikkivideoiden tarkkaan harkitut ja elokuvalliset ideat nostavat ilmavat biisit entistäkin korkeammalle.  

 

 

3. SOFA: Tyttörukka (ohj. Ulla Heikkilä, 2015)

Rapduon energia ja anarkistiset, Tuhatkaunokit (1966) -elokuvan mieleen tuovat kohtaukset, ovat kuin luotuja toisilleen. Viime vuoden näytön jälkeen jään mielenkiinnolla seuraamaan sekä SOFA:n että ohjaaja Ulla Heikkilän tulevia töitä.

 

 

4. Musta valo: Yöklassinen 23.10-06.00 (ohj. Lauri-Matti Parppei, 2015)

Tukala, vaivaannuttava ja kiusallinen, mutta myös mahtava. Harvoin on vaihtoehtoista suomenkielistä poprockia esitelty näin vahvasti riskejä ottaen. Riskipitoisuuden osittain selittää se, että yhtyeen musiikkivideoista vastaa bändin keulahahmo Lauri-Matti Parppei.

 

 

 5. Roisto: Apart in Love (ohj. Kalle Kotila, 2015)

Suomen Spike Jonze, Kalle Kotila, teki Roistolle yhden viime vuoden ehdottomasti parhaista musiikin ja kuvan liittoutumisista. Vaikka kappaleen Daft Punk -biitit ovat jo itsessään täysi nautinto, syventää video sen katkeransuloisia merkityksiä entisestään. 

 

 

+ Bonusraita: Horse Attack Sqwad: Nakkii pt. 2 (ohj. V65, 2015)

Omaperäinen ja piristävä kokoonpano, jonka hullutteleva asenne ja video ovat yllättävyydessään kuin Raamatun väliin piilotettu Playboy-keskiaukeama. 

 

 

Oulun Musiikkivideofestivaalit (OMVF) on Suomen ainoa musiikkivideoille omistettu festivaali. Musiikkivideo nähdään omana genrenään: musiikkikappaleeseen tehtynä kuvateoksena, jolla on kiistaton merkitys musiikin markkinoinnissa. Musiikkivideoiden siirryttyä televisiosta internetin videopalveluihin OMVF pitää tärkeänä esittää musiikkivideoita valkokankaalla ainakin kerran vuodessa. 

Oulun Musiikkivideofestivaalit seuraavan kerran 24.-28.8.2016

 

EVERY BAND WANTS TO BE FOUND

Yhteistyössä / In Collaboration With:

Musiikki ja Media -logo EN 

 

tiketti-logo   Gramex-logo Nem Agency logo   Citysound    TAMK  FUN-logo     Dream Hostel & Hotel Logo Eventmore Logo Black RGB (kopio).jpg