16.09.2016 Blog

Lost Blog # 7: Syksyn pimeneviin iltoihin

Autumn Leaves

 

Rakkauden ja vapauden kesä -moodin jälkeen, hieman haikeana, kaivan kaapin perältä riemunkirjavaiset villasukkani, vetäisen ne tyytyväisenä jalkaani ja istahdan terassilleni juuri täydennetyn viinilasin viereen. Lyhdyssä ja pöydällä palavat kynttilät. Katson taivaalle ja olen onnellinen, koska se on kirkas ja kesän jälkeen voin jälleen ihastella kaukaisia tähtiä.

Syksy on tunnelmoinnin aikaa, ja musiikki kuuluu ainakin itselläni osaksi syysfiilistelyjä. Tässä muutama oma löytöni Lost In Musicin tämän vuoden ohjelmistosta:

Antti Paalanen

 


Mitä syvemmälle uppoan Antti Paalasen lumoavaan ja jopa hypnoottiseen haitariteknoon, sitä enemmän tekee mieleni hypähtää pöydälle heilumaan villisti ja vapautuneesti musiikin tahdissa. Paalasen uniikki tyyli iskee suoraan alitajuntaan, ja siihen tilaan voisi helpostikin unohtua hehkumaan ja hytkymään, huomaten ajan ja paikan häviävän määrittämättömäksi ajaksi ympäriltä. 

OX79

 


Vähän raskaammilla fiiliksillä edetään, kun hiljaisuuden rikkoo tamperelaistaustainen OX79. Bändin jäsenten erilaiset musiikkitaustat on saatu sovitettua toimivasti yhteen ja palapelin palat napsahtelevat nätisti kohdilleen luoden vaivattomasti rokkaavan kokonaisuuden.   

The Wrecking Queens

 


Neljän naisen indie pop -bändi
palauttaa kasarisoundillaan mieleeni oman lapsuuden musiikkimaiseman. Bändin Pigeons-biisi saa sieluni leijumaan ja suorastaan kylpemään rakkauden hellissä roiskeissa. ”I'm full of love”, siinä lauletaan, ja siltä todellakin tuntuu tätä biisiä kuunnellessa. Kyllä, tällainen määrä rakkautta ja romantiikkaa iskee syvälle suoraan keski-ikäistyneen hipin syrämmeen.

 

Laura Suvanto
Kirjoittaja on Lost In Music -festivaalin työharjoittelija. 

EVERY BAND WANTS TO BE FOUND

Yhteistyössä / In Collaboration With:

Musiikki ja Media -logo EN 

 

tiketti-logo   Gramex-logo Nem Agency logo   Citysound    TAMK  FUN-logo     Dream Hostel & Hotel Logo Eventmore Logo Black RGB (kopio).jpg